2-data-scientist

Szakmák, amit hiába magyarázol a szüleidnek, nem értik mivel foglalkozik

2-data-scientist

A Business Insider internetes oldalon jelent meg egy cikk, amelyben összegyűjtötték, egy kutatás alapján, mik azok a szakmák, foglalkozások, amit hiába magyarázol idősebb szüleidnek (ne adj isten nagyszülőknek), úgysem fogják megérteni. Tisztelet a kivételnek, természetesen.

Nézzük mik ezek:

  1. User Interface Designer. Nem is tudom, hogy ezt lefordítják-e magyarra, vagy inkább így hagyják. Mindenesetre tényleg nehéz elmagyarázni, főleg ha a mama nem kifejezetten internet rajongó. A felmérés szerint a megkérdezett szülők 97% nem tudta mi fán terem. Nem csodálom.
  2. Adatbányász. Bányász az irodában??? 95% nem értette
  3. Aktuárius. Egyetemi éveim alatt amikor 95% fölött sikerült a statisztika szigorlatom, nekem is volt egy ilyen kósza ötletem, hogy aktuárius leszek. Aztán nem az lettem, bár biztos jól passzolna az üvegezéshez. Aktuárius=biztosítási matematikus. 94%-ot kapott.
  4. Közösségi média menedzser. Sokszor a menedzser szó hallatán a 90-es évek bunkofonos, makkoscipős lilaöltönyös figurája jelenik meg előttem, pedig az angolban teljesen mást jelent. Na de anyu nem biztos hogy tudja mi az a közösségi média, így mondd bátran, tudod fééééészbuk. Azt talán ő is ismeri. Esetleg használja is. 93%, de szerintem csak azért, mert nem értik, hogy mit kell egy FBon menedzselni-
  5. PR menedzser. Újabb menedzser, és még PR is. 91%
  6. Radio Producer. A rádió megvan, de minek hozzá producer is? 90%
  7. Szociológus. Sokszor hallom, hogy keverik a pszichológussal. Még ha meg is érti, hogy mit csinál, nem érti, hogy miért van erre szükség. 89%

Volt még egy pár a listán, de ezek azok, amiket tuti nem tudnék én sem elmagyarázni az anyukámnak.

Iratkozz fel az Üveghíd hírlevélre és legyél Te is Üveghíd Klubtag!
A klubtagok kizárólagos és kiemelt kedvezményeket kapnak, elsőként értesülnek az újdonságokról. Adataidat titkosan kezelem, senkinek ki nem adom! A listáról bármikor leiratkozhatsz.

Hozzászólás