Villa új élete

Kés-villa-olló design cuccnak való

Nem vagyok egy fanatikusan megszállott újrahasznosító, azonban nagyon tetszik amikor egy tárgy kis módosítás után új életre kel, és egy teljesen más funkciót kap. Az egyik ilyen, amit már mutattam, a borosüvegből készült tálak, vázák. Azok a megoldások meg kifejezetten tetszenek, amik értelmes funkcióval is rendelkeznek, lehet őket használni a mindennapokban is (ha másra nem, legalább ékszernek, vagy szemet gyönyörködtető pöpec dísznek). Az külön öröm számomra, ha én is el tudom készíteni. Általában ha valami ilyen megtetszik, akkor addig járok utána, hogy hogyan tudnám megvalósítani, amíg nem találok rá megoldás. Az amit most mutatok, még abban a fázisban van, hogy nagyon tetszik, meg szeretném valósítani, de még nem tudom, hogy miként fogom azt megtenni. Jelen esetben evőeszközt (legjobb az ezüst étkészlet, de az ugye kicsit drága mulatság) alakítanék át olvasztással, forrasztással, hajlítgatással. Sokszor ezek a történetek vagy eszköz vagy szakértelem hiányában buknak meg. Jelen esetben mindkettő fenn áll, se eszközöm, se tudásom. Ismerős ékszerészt persze azonnal kifaggattam, hogy miként lehetne, hogy ezt én is megcsináljam, de hamar lebeszélt a történetről (rövid távon. Mert ugye mint tudjuk, addig keresem a módszert, amíg magam meg nem tudom valósítani)

Hogyan készül?

Szóval a jövőbeni terveim között szerepel ilyen tárgyak és ékszerek elkészítése. A Youtube-on már végignéztem pár oktató videót, ott olyan egyszerűnek tűnik, de közben azért ez annyira mégsem az. Itt van egy videó, amely megmutatja lépésről lépésre a technikát. Az eszközökön is látszik, hogy nem egy papírhajó hajtogatás szintű dologról van szó, de szerintem ha van megfelelő eszköz, akkor némi gyakorlás után egész csinos kis darabokat lehet készíteni

 

Először egyébként az ékszerekre bukkantam rá, de amikor megláttam a “villa bábukat”, akkor teljesen levett a lábamról ez a technika. Megmutatom a kedvenceimet, de persze ez csak egy töredéke annak, amit a neten találtam.

   
Iratkozz fel az Üveghíd hírlevélre és legyél Te is Üveghíd Klubtag!
A klubtagok kizárólagos és kiemelt kedvezményeket kapnak, elsőként értesülnek az újdonságokról. Adataidat titkosan kezelem, senkinek ki nem adom! A listáról bármikor leiratkozhatsz.

Hozzászólás