wpid-af3dc54bb7e91d5ec9fc32156653df8a.jpg

Gesztenye Marci vagy Csiga Biga?

Tegnap a nagyfiammal Egerben jártunk, meglátogattuk a nagyszüleim sírját. A temetőben rengeteg gesztenyefa van, és amikor sétáltunk eszembe jutott, hogy gyerek koromban a nagyival rengeteg gesztenye figurát gyártottunk. Persze, ez kreativitás és inspiráció hiányában kimerült a Makk Marci, Makk Marcsi és lovacska-kutya-valamilyen4lábú készítésében. De mindenesetre nagyon szerettem, kivéve amikor a kés beleszaladt az ujjamba 🙂

Szóval eszembe jutott a gesztenye figura készítés, és iziben szedtünk is pár szebb darabot visszafelé. Volt pár szúrós gesztenye héj, aminek begyűjtését a bátor és erős nagyfiam meghagyta nekem. Szerinte jó lesz kalapnak, meg a süni tüskéjének. De anya azt te hozd, mert csak te tudod úgy összeszedni, hogy ne szúrjon 🙂 És szedtünk még egy csipkebogyót is, azt meg buzogánynak.

Este gondoltam megnézem, hogy a makkmarcsi-makkmarci-kutyus hármast kivéve van-e valami j ötlet, amit lophatok. Hát mondanom se kell, rengeteg jobbnál jobb dolgot találtam. Na persze, nem mindegyik kifejezetten kisgyerekes projekt, de megéri szerintem a kis ügyeskedés.

Ami nekem nagyon tetszik, és nem is nehéz, az a csigusz:

image   De az abszolut favorit, és gyönyörű: image

Asszem idén is maradunk a makkmarcinál, esetleg a csiga biga gyere ki…

Iratkozz fel az Üveghíd hírlevélre és legyél Te is Üveghíd Klubtag!
A klubtagok kizárólagos és kiemelt kedvezményeket kapnak, elsőként értesülnek az újdonságokról. Adataidat titkosan kezelem, senkinek ki nem adom! A listáról bármikor leiratkozhatsz.

Hozzászólás