Boros palackból kiskert

Ahogy elkezdtem gyártani az üvegékszereket, egyre inkább tágult a tér más üvegből gyártott termékek iránt is. A géppel készített cuccok soha nem érdekeltek, csak a kézi készítésű tárgyak, amiben fantáziát láttam. Vagy esetleg még én is meg tudtam volna/ meg tudnám csinálni. Ilyen az előző posztban bemutatott tál is. Előnyben részesítem a funkcionális tárgyakat, hiszen az egy dolog, hogy valami szép, de a semmi haszna, akkor nem fog értéket jelenteni (max eszmei értéket)

Ennek következtében nézegetni kezdtem az üvegpalackból készíthető tárgyakat. Rengeteg jobbnál jobb cucc van, a probléma csupán annyi, hogy nincs akkora kemencém, hogy egy borospalack beleférjen.

És akkor megtaláltam azt, amit én is el tudtam készíteni. Nem kell hozzá kemence, csak ún. hidegmegmunkálás (vágás, csiszolás). Amióta pedig van csiszológépem, már ez is kivitelezhető.

Üveg palackot vágni 2 módszer szerint lehet, én most az eszközigényesebbet használtam. Van egy kis kézi fúró/csiszoló/akármilyen szerszámom (sokan a Dremel márkájút ismerik, de nekem nem az van, hanem a Tchibo-ból vásárolt olcsóbb no name, de ugyanolyan jó verzió) amihez az ebayen vettem gyémánt bevonatú korongot. Lassan, vízhűtés mellett ki tudtam vele vágni egy kalap formátumot. A lyuk széleit előbb gépi, majd kézi gyémánt csiszolóval szépen lekerekítettem, hogy ne vágjon el semmit. Utána jöhetett a föld és a növények. A végeredmény magáért beszél:

üveg váza

üveg növényekkel profi

Oké, az első kép az én fotóm, a második meg a minta, ami alapján az enyémet csináltam. Rájöttem, hogy zöld üvegből jobban mutat, meg hogy mennyit számít egy jól megkomponált fotó.. Attól mondjuk nekem még nagyon tetszik, ki is raktam az ablakba, csak nehogy a Mikulás félre értse.. Ja és akkor mostantól ilyen is rendelhető már!

Iratkozz fel az Üveghíd hírlevélre és legyél Te is Üveghíd Klubtag!
A klubtagok kizárólagos és kiemelt kedvezményeket kapnak, elsőként értesülnek az újdonságokról. Adataidat titkosan kezelem, senkinek ki nem adom! A listáról bármikor leiratkozhatsz.

Hozzászólás